Merkezi Ankara’da bulunan Ardeşen Kültür Derneğinde Ankara’da yaşayan Ardeşen’liler ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Ardeşen Belediye Başkan Adayı Tahsin Ocaklı, katılımcıları yapılması istenen projelerle ilgili bilgilendirirken, Ardeşen’in temel sorunları ile ilgili de bilgi alışverişinde bulunarak çözüm önerilerini görüştü.

Yoğun katılımın olduğu tanışma ve tartışma toplantısının başkanlığını dernek başkanı Ahmet Üstoğlu yaptı.



Açılışını yönetim kurulu üyesi Osman Buçanın yaptığı sohbet toplantısına başlamadan önce Ardeşen CHP İlçe Başkanı Kemal Ural, Yenimahalle CHP İlçe Başkanı Ali Buçan, Artvin Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sabriye Tuncay ve eski milletvekili Prof. Dr. Yakup Kepenek söz alarak görüşlerini belirttiler.



Tahsin Ocaklı 4 saat süren söyleşide özet olarak görüşlerini şu şekilde açıkladı;

TAHSİN OCAKLI : (Ardeşen Belediye Başkan Adayı)
Türkiye’nin kalbindeyiz, Anakaradayız. Türkiye’nin kalbinde bunca siyasi deneyimi olan kişilerle sohbet etmekte doğrusu biraz heyecanlıyım.

Kimdir Tahsin Ocaklı;
Tahsin Ocaklı; Ardeşenin Okordule (Yayla) mahallesinde doğdu. 20 yaşında kocası ölen dul kadının, mutlaka bu çocuğu okutmalıyım diye yola çıkıp üniversite mezunu yapmasıyla hayata atıldı. İlkokulu Ardeşen de bitirdi üniversiteyi İstanbul da bitirdi. İnşaat Mühendisi oldu.



İstanbul da Beyoğlu ve Kadıköy’de çok önemli kent planlarında hem uygulamacı hem de yüklenici olarak deney kazandı. Bir süre İstanbul’da çok sevdiği Ardeşen Derneği başkanlığı yaptı.

2004 yılında CHP den Ardeşen de Belediye Başkan adayı oldu, yetki verilmedi ve ondan sonra siyasette biraz daha var olma isteği hissettim.

Belediye Başkanlığının bana herhangi bir maddi artısı yoktur. Ardeşen’e katkı vermek için aday oldum. Neden aday oldum onu da söyleyeyim.



Bakın 2004 yılında aday olduğumda 17 mahallemiz için projelerimi, sorunların nasıl çözüleceğine ilişkin iyi bir klasör bıraktım. Seçimden sonrada seçimi kazanan Mümtaz Sinan beye gittim ve “aleyhinde seçilmemen için çalıştım ancak seçim bitti artık. Ardeşen için hazırlayacağınız projelerde benim bir inşaat mühendisi olmam ve büyük şehirde kazandığım kent yönetimi bilgilerimden hiçbir talepte bulunmadan danışmanlık yapmaya hazırım. Lütfen benden yararlanın” dedim.

2004 den bu güne kadar Ardeşen için yapılan projelerin hiç birinde her hangi bir danışmanlık isteminde bulunulmadı. Şimdi şikâyet ediyorum, birçok projede hatalı imalatlar yapıldığını görüyoruz.

20 yıl önce insanlar iktidar olan biri bize daha çok yardım eder gerekçesiyle tercihte bulunup iktidarla aynı partiden birine yetki verdiler ancak ne oldu 20 yılsonunda.

Önce il olacağı sonra organize sanayi bölgesi getirileceği daha sonra da üniversiteyi getireceğiz dendi. Hakikaten bir il ve ilçe için çok önemli aktör olan projelerin hiçbiri yapılamadığı gibi var olanların kurumsal kimliklerinin kayıp olması önemli şekilde gelir kayıplarımıza neden olmuştur.

İlçemiz dışına çıkarılan hastane ve adliyeden kesilen %5 lik döner sermaye gelirimiz Pazar belediyesine aktarılmaya başlanmıştır. Esnafımız, taksicimiz hastane önüne gidememekte gelir kaybına uğramaktadır. Ayrıca kira gelirlerinin de düştüğünü görmek mümkündür.

Kültür binamız yapıldı, henüz kültüre ait bir etkinlik yapılmadı ama en azından yapıldı. Ancak 550 m2 büyüklüğe sahip bir binanın üçte birinin merdiven boşluğuna ayrılması israf değimi, mühendislik hatası değimlidir?

Alpaslan ilköğretim okulunun henüz bitirilmeden su içinde kalması ve merkez cami çevresi, bir ilçenin kimliği o ilçenin kent meydanı ile ilişkili ve tanımlıdır. Kent kimliğimizi belirleyecek cami çevresi ne yazık ki hiçbirimizin istemediği şekilde olmuştur.

Fındıklı ve Arhavi de doğalgaz aboneliği yapılması için günde 3 kez belediyeden anonslar yapılmaktadır. Abonelik belli sayıya ulaştığında bu ilçelere doğalgaz verilecek.

Botaş, Ardeşen de 7000 aboneliğe ulaşılması durumunda doğalgazın getirileceğini taahhüt etmektedir. Nedense buna ait Ardeşen de çağrı duyamamaktayız. Bunun nedeni şudur. Ardeşen de yeni cadde düzenlemeleri, parkomat uygulaması yapıldı. Buna kesinlikle katılıyorum ve doğru bir uygulama olduğunu söylüyorum. Doğalgaz aboneliği için çağrı yapılmaması eksik uygulamadan kaynaklanmaktadır.

Abonelik sayısı yeterli sayıya ulaşırsa doğalgaz uygulaması başlayacak. Yeni yapılan cadde düzenlemeleri tahrip edilmeye başlandığında siz sormayacak mısınız “bu caddeler daha yeni yapıldı 2 ay sonra yeniden neden kazıyorsunuz” diye. Ne oldu burada küçük bir planlama hatası. Ne yapılabilirdi. Merkezi iktidarın olanakları fevkalede kullanılabilir, alınacak bilgiye göre de cadde düzenlemeleri yapılırken doğalgaz boruları döşenebilir veya buna göre önlemler alınabilirdi.

İlçemizin ayağa kalkmasını istiyorsak en az 50 yıllık mastır programı olmalıdır. En az 5 yıl uygulayıcısı olan seçilen belediye başkanı sıkı şekilde takıp etmelidir. Eğer planlama ile gidilirse biz dedelerimizin bıraktığı mirası çocuklarımıza, torunlarımıza iletebiliriz.

Bu gün Ardeşen de ciddi bir imar kirliliği vardır. Bu hem özendirici hem de caydırıcı tedbirler almak suretiyle ciddi şekilde giderilebilir.

Her belediye başkanı yol, teretuvar, kanalizasyon yapabilir. Bu devletin verdiği olanaklarla yapılacak hizmetlerdir.

Biz bir Avrupa kenti olma yolunda adım attık diyerek teretuvar kalınlığını 17 cm den 13 cm ye indirdik diyerek Avrupa kenti olamazsınız.

Ardeşen de önemli bir eksiklik var. 70-80 lı yıllarda yazlık, kışlık sinemalarımız vardı. Çocuklarımızın, kadınlarımızın gezebileceği, oturabileceği sosyal mekânlar vardı.

Sene 2014 Ardeşen de görsel sanatlar, kültürel sanatlara ait hiçbir şey yok. Ardeşenin tanıtımına ait ciddi eskillikler var.

Uluslar arası sözleşmelerle dünya da koruma altına alınmış korumakla mükellef olduğumuz 200 tane vadiden birine sahibiz. Bırakınız korumayı devlet eliyle talan etmekten başka bir şey yapmıyoruz. Başbakanın genelgesine rağmen Fırtına vadisi hala tahrip edilmeye devam ediliyor. Bunu yapan kurumlarda belediyemiz, kaymakamlığımızdır. Ardeşen de çok ciddi bir tahribat var. Bunun için adayım.

Ardeşen de imar kirliliği var imar düzenlemesi için adayım.

Ardeşen de Artvinli, Erzurumlu çok sayıda insan yaşamaktadır. Onların çok sık yaşadığı sorunlar var. Belki de geleneksel olarak vazgeçemediğimiz ve mutlaka kaybetmemiz gereken

ilçe, köy, mahalle mezarlıkları yapmak için özendirici, geliştirici tedbirler almalıyız. Özellikle Artvinli ve Erzurumlu ölülerimize defnedecek yer bulamıyoruz.

2014 yılında şunu anlayamıyorum hala yolcusu otobüsten indiğinde tuvalet ihtiyacını karşılayamayan bir otogara sahibiz.

Biliyorsunuz kent içinde yaşayan herkese 7-10 m2 lik yeşil alana ihtiyaç vardır. Ardeşen de ne yazık ki 1 m2 bile yeşil alana sahip değiliz.

Reklerasyon alanları, yanlış planlama sonucunda insanın ayak basacağı yerler kamyonlara bırakılmış durumdadır. Limanın yanı başında kamyonlar için tahsis edilen alan kamyonlara tahsis edilmemeliydi. Bu alan çok önemli bir alandır. Halkın ayak basacağı yer olmalıydı. Elbette ki kamyoncuların parka ihtiyacı vardır. Ancak yerleri tespit edilirken çok iyi planlama yapmak gerekmektedir.

2004 de otogar yapıldı yanlış yer seçildi. Şimdi yeni yer aranacak. Burada 50 yıllık mastır programın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

Bunun gibi birçok benzer şey vardır. Ama biz Ardeşeni ayağa kaldırırız.

Ben huzurunuza CHP adayı olarak gelmedim. Ardeşen adayı olarak geldim. Ardeşen de ne yapılacaksa seçimi almaya çok büyük adayım. Alacağımıza da inancım sonsuzdur. Diyelim ki kazanamadım, halk yetki vermedi. Bundan sonrada kimliğimle emeğimle mühendisliğimle her desteği vermeye hazır olacağım.

Ardeşenin adayı olarak meclis üyelerimizde her renkten insanlar olacaktır. Yeter ki biz Ardeşen de istihdam yaratabilecek olanaklara sahip olabilelim.

Ardeşen de en büyük sorun işsizlik ve çay sorunudur. Projelerim var. Yakında önemli projeler açıklayacağım.

Lütfen siyası bir partinin adayı olarak görmeyin beni. Ben sizden bir ilçe başkanı seçilirken adayları izleyerek siyasi parti ilişkilerinden, bir kahve arkadaşlığından ziyade o ilçenin kaynaklarını adaletli bir şekilde en iyi şekilde dağıtabileceğine inandığınız adayı destekleyin. İlçenin kaynaklarını en iyi şekilde yönetebilecek olan lika yat sahibi birilerinin seçilmesi için Ankara’daki Ardeşen liler Önemli bir çaba göstersinler benim istediğim budur.

Biliyorum diğer adaylarda buraya gelmek isteyeceklerdir. Onlara da aynı şekilde olanak tanındığında bizlerle aradaki fark ortaya çıkacaktır.

Kurucusu olduğum Ardeşen engelliler Derneğinin bir toplantısında Ardeşen de 700 engelli var bunu hatırlatmak ayrıca şunu söylemek isterim yeni yapılan kültür merkezimizde bile yasalarca zorunlu olmasına rağmen engelliler için hiçbir düzenleme yoktur. Okullarda henüz engelsiz mimarı sağlanmamıştır. Ben yapılan bir toplantıda engellilerle şu sözleşmeyi imzaladık. Basın önünde şunları söyledik. Eğer göreve gelirsek engelliler merkezi oluşturmak erişimi sağlamak vs.

Ayrıca gençlerle de sözleşme yaptık. İçinde spor aktiviteleri, internet ortamının olduğu, çok amaçlı toplantı salonunun bulunduğu Gençlik Merkezinin kurulacağı seçimden sonra gençlerin yönetime katkı koymaları için kent meclisinde gençlere yer açacak bir sözleşme yaptık.

Şimdi Ardeşen Kültür Derneği ile de bir sözleşme yapabiliriz. Bunu herkesle yapabiliriz.

Yapacaklarımızın mali kaynakları belli olan ne zaman başlayıp ne zaman biteceği belli olan çok önemli projelerle Ardeşen lilerin karşısına çıkacağız ve biz seçimi alacağımıza inanıyoruz. Asla ve asla şuna kuşkunuz olmasın, beni bir CHP li olarak görmeyin. Ben bir Ardeşen’liyim ve Ardeşeni ayağa kaldıracağız.

Hiç düşündünüz mü bir zeplin olsa zeplin sizi alsa Ardeşenin üzerinde sizi gezdirse fırtına vadisi üzerinde gezdirse, Ayder’e otobüs girmeden çat vadisi üzerinden sizi gezdirse nasıl olur. Güzel olur değimli. Mesela Fırtına Vadisi üzerinde her tarafı cam olan bir otobüs’le seyahat yapmanız güzel olur değimli.

Bir ilçenin geliri vergisi ve İller Bankasınca verilen kaynaklarla belirlidir. Yanı sizin gelirleriniz kışı başına göre yasa ile belirlidir. Bunu farklı siyası yapıdır diye artıramaz veya azaltamazsınız.

Farklı kaynağı belediye başkanı nasıl bulur farklı fikirlerle bulur ve biz bu noktada Ardeşen de ciddi anlamda istihdam yaratabilecek fikirlere sahibiz. Dolayısıyla sizden şunu istiyoruz bizi iyi inceleyip anlayın eğer Ardeşen’e katkı verebileceğimize inanıyorsanız dostlarınızı arayın çalışmalara katılın demiyorum dostlarınızı arayın ya da başka adaya inanıyorsanız onun içinde dostlarınızı arayın kayıtsız kalmayın.

Ankara da olmak önemli analizler yapabilmek demektir bunu da esirgemeyin biraz Ardeşene sahip çıkın bütün istediğimiz budur. Benden esirgemediğiniz eleştiri ve öneriler bana güç ve destek verecektir.

Konuşama sonunda söyleşilerimizin geleneksel bölümüne geçtik ve soru ve görüşleri için sırasıyla;

Cengiz Tekin, Nurhan Kepenek, Sadık Civelek, İbrahim Mollamehmetoğlu, Şükran Tiryaki, Ahmet Üstoğlu, Özlem Ural, Ali Buçan, Nazmi Alçin ve Nazmi Kal söz alarak;

Ardeşenin su, sahil yolu, kültürel faaliyet, imar kirliliği, mezarlık, köylerin boşaltılması, köylere ulaşım, deniz ve yüzme, el becerilerinin geliştirilmesi ve sergilenmesi, kanalizasyon, şehir planını tatbikinin zorluğu konularında soru ve görüşlerini ilettiler.

Sorulan sorulara karşı Belediye başkan adayımızın verdiği yanıtlar şu şekilde oldu.

TAHSİN OCAKLI: Kemal paşadan samsuna kadar en pahalı suyu biz içiyoruz. Ne yazık kı kullanımı yasak olan asbestli borulardan geçen suyu içiyoruz.

Neden pahalı su içiyoruz? Suyu elektrikli pompalar aracılığı ile alıyor ve elektrik enerjisi kullanıyoruz enerjide pahalı olduğundan doğal olarak pahalı içiyoruz. Bundan nasıl kurtuluruz? Gayet basit biz içilebilir su kaynaklarının olduğu bir coğrafyadayız. Siz bu kaynakları bulur da kendi cazibesi ile akmasını sağlayıp İller bankası ile projelendirebilirseniz ki bunu Pazar belediyesi yaptı, siz daha ucuz ve daha temiz su kullanabilirsiniz. Biz bunu yapacağız.

İmar kirliliği ile çok yoğun sorun var 50 yıllık mastır plan yaparda bunun ilk 5 yılını siyası kaygılardan arınarak sıkı denetim altına alırsanız ilçenin geleceğini garanti altına alırsınız.

Ardeşenin görüntü kitliliğini, imar kirliliğini değiştirmek öyle kolay olmayacaktır. Ancak özendirici ve caydırıcı tedbirler ile bunu hızlandırmak mümkündür.

Yürürlükteki yasalara göre artık tüm binaların yalıtımının yapılması zorunlu olacaktır. Ne yapılabilir şehrin yalıtımı belediyece üstlenilebilir eğer toplu yalıtım yapılırsa maliyetlerde ciddi şekilde indirimler söz konusu olacaktır. Eğer birlikte becerebilirsek vatandaşın 10 liraya yaptıracağı işi toplu olarak yapılacağından en az %35,40 azaltarak biz 5 liraya, 6 liraya yaptırır ve ciddi bir cazibe sağlanabilir. Bu yapılıp ta hala yapmayanlar olursa o zamanda cezai müeyyide uygularız. Sana kumunu verdik, iskeleni de verdik belli bir zaman diliminde bu uygulamayı yapmasanız Belediye Meclis Kararı ile siz şu cezai müeyyide ile karşı karşıya kalırsınız diyerek bu sorunu aşmaya çalışacağız diyebilirim.

Başka bir soruda köylere ulaşımla ilgili idi. Belediyenin toplu ulaşım programı olmalı bu şimdiye kadar var olan minibüs kooperatifleri ile sağlanamamış ancak bir şekilde onların çalışmadığı saatlerde 24 saatin tümünde şehir içinde ulaşımı sağlamak amacı ile araç temini ile ulaşımı sağlamak projelerimiz arasında var.

Sonra deniz meselesinde yahu bu beni biz buna Lazca da onjğreon deriz. Şaka bir yana Deniz meselesi gerçekten benimde içimi çok acıtıyor. Önüme çıkan herkes de bu soruyu soruyor.

Bizim, karakterimizi, kimliğimizi insanımızın belleğini değiştiren geliştiren üç tane öğemiz var, üç tane D miz var. Deniz, Dere; Dağ.

Ne yazık ki yolun denizi doldurarak yapılması sureti ile yanlış bir uygulama ile denizimizi kaybettik.

Bir hafta önce Radikal gazetesinde yayınlanan manşet haberde “öldü ama 10 yıl sonra haklı çıktı” denilerek o uğurda vurularak öldürülen avukatımızı (Av. Cihan Eren Derneğimizin de avukatı idi.) rahmetle anıyorum.

10 yıl önce biz haklıydık o kıyıların yok edilmemesi gerekiyordu gerçekten yolun başka yerlerden geçmesi suretiyle ve daha uygun fiyata yapılması mümkündü. Denizlerimizi önemli ölçüde kaybettik ve denizin yeniden kendi kendine kıyı oluşturabilmesi Mimarlar ve Mühendisler odasına göre 700 ile 800 yıl arasında olacaktır. Bu çok uzun bir süre ve çok önemli bir şeydir.

Derelerimiz üzerinde de ne yazık ki HES’ler vs. üzerinde ciddi bir hatalı işlemler var. Dağlarımız üzerinde de bu yeşil kuşak adı altında erişebilir su kaynaklarımızı kontrol altında tutma amaçlı bir proje var. Detaylarına girmek istemiyorum.

Demek istediğim şudur 3 tane kıymetlimiz D miz var. Çevreci bir mühendis olarak en önemli değerlerimize, onları koruma adına elimden geleni yapacağım.

Denizimiz için belediyece sadece yapabileceğimiz şu var. Yüzme mendirekleri yapabilme yanı denize girilebilmesi için 2-3 metrelik alanlar yaratmak kıyıları yeniden yaratabilme ne belediyenin nede hükümetin desteği ile olabilecek bir şey değildir. Gerçekçi olmak gerekiyor.

Ardeşen’de küçük bir çay bahçesi yapıldı hemen sahilde belediye Başkanımı çok eleştirdiğim için bir ara sohbet etme fırsatı bulduğumda abı “buna 75.000 TL masraf ettik. Çok küçük bir yatırım ama en büyük övgü ve teşekkürü buradan aldım” dedi. Bu doğru bir iş yaptığınızda halk sizi taktır ediyor demektir. Doğru bir yatırımdi ve biz kendisini tebrik ettik yanı o parti yaptı bu parti yaptı demeden doğruyu kim yapıyorsa onun yanında oluruz.

Ayrıca şehir içinde yapılan parkomat düzlemesi de alt yapı eksikliğini görmemize rağmen doğru bir düzenlemedir.

Size bir şey daha söyleyeyim Ardeşen’in belediye içine giren mahallemizin 19 bin civarındaki seçmen sayısının % de kaçı bayan olabilir % 50 civarında olur değimli. Peki, 20 bin seçmenin yarısı bayanda belediyemizde çalışan 74 tane personelimizin kaçı bayan bunu biliyor musunuz? Hiç çalışan bayan yok. Bu bayanlarımızı yok sayma anlamına gelmez mi? Belediyede çalışan bayanlarımız olmalı ve sayısı mutlaka artırmalıdır.

Ardeşen belediyesinin kaç tane mühendisi var biliyor musunuz hiç. Sadece iki teknikeri var. 10 bin nüfus’lu Pazar’ın kaç teknik personeli var 4 tane mühendisi var. Teknik elemanların yokluğu, iş sıklığı nedeni ile analiz kabiliyetinizi zayıflatır ve yaptığınız yatırımlarda hatalar çıkar.

Bütün bunlardan kurtaracağız. Elbette ki her şeyi belediye başkanı takıp edemez ancak kuracağınız kadro ile belediye meclisi üyeleri ile bunu yaparsınız. Özeti budur.

Bunun dışında başlıklar Halinde özetleyecek olursam,

Mezarlık meselesinde yer temini, cenaze defin hizmetlerinin düzenli yapılması din görevlisi temini, kazı işlemi gibi tüm hizmetleri sağlayacağız.

Çocuk ve ana sağlığı ile ilgili bir merkez kurma projemiz var. Aşısı ile mamografisi ile ön tarama yapılması, hastaneye sevki ile ilgili bir düzenleme yapacağız.

İçme su şebekesinin mutlaka değişmesi gerekmektedir. Kanalizasyon hatlarının onarımı için 325 bin lira ödenmiş ve bunun yeniden sıkıntı yaratmaması mümkün değildir. Yanı şehrin alt yapısının değişmesi gerekmektedir. Bunu yapacağız.

Özellikle sinema tiyatro gibi gösteri sanatlarımızda ciddi eksiklikler var. Bunların gerçekleşmesi için çok amaçlı salonlar yapacağız.

Kültür ve sanat festivalleri Ardeşen de artık hiç yapılmıyor. Benim bir yanımda müzisyendir. Mutlaka yeniden yapılması ve uluslar arası boyutta taşınması için dost olduğumuz sanatçılarla iletişim kurup bölgemizi ayağa kaldıracak festivaller yapacağız.

Yerel sanatçılarımızın korunması ve tanıtımı için çalışmalar yapacağız.

Birde hanımlar ne dedi bize biliyor musunuz? “Ayrımcı davranın bize dediler ve çarşıda alış veriş yaptıktan sonra beylerin gedecekleri kahve varda bizim gidecek bir yerimiz yok. Hanımlar kahvesi istiyoruz bize de bir yer yapın” dediler. Yapacağız.

Öğrenci yurdu için önemli bir proje hazırlıyorum. Üniversitede okuyan öğrencilerimize üzerinde çalışılan burs projemiz var.

Ne şehirden nede köyümüzden vazgeçebiliyoruz. Hayvanlarımızla ilçede birlikte yaşamaya çalışıyoruz. Onlara da çözümüz var. Hayvan barınakları yapma sureti ile belki içinde bir iki görevli bırakarak, bakımını yapmak sureti ile hiçbir şey istemeden ilçede yaşayan hayvanları barınaklara alma projemiz var.

Bir şey daha var kurban bayramında 10 gün boyunca kurban kesim yeri fırtına vadisi girişi boyunca her yer çok kötü görünüm sergilenmektedir. Bu eleştiri konusu olmaktadır. Eğer, kesim yerini turizm bölgesi yolu üstüne değil de derenin diğer tarafına hijyen bir kesim alanı sağlanırsa eleştiride gelmez.

Nikah işlerinde kolaylık, çocukların özellikle okullara erişiminde kolaylık, çocuk parkları gibi, beyaz masa gibi, engellilerle ilgili, yaşlı bakım merkezi ile de ilgili projelerimiz var onları da anlatacağız.

Otogar yapımı önemli sorunlarımızdan biridir. Doğalgaz aboneliğinin beklim belediye eliyle kredisin temini sağlanabilir ama aboneliğin tamamlanması için sizlerinde çok katkı vermesi gerekiyor. 350 TL gibi bir bedel ödeyip abonelik sayısını sağladığımızda doğalgazı getirmemiz gerekiyor. Kışın orda yaşayanlar bilir, Ardeşen içinde çok büyük bir kirlilik var. Doğalgaz geldiğinde bu kirlilik ortadan kalkmış olacaktır.

Kanalizasyon ve çöp arıtma ile ilgili projelerimiz var ayrıca camilerde birtakım düzenlemeler yapmamız gerekiyor. Camilerimizde en önemli sorun engelli rampaları ve ısınma sorunudur. Buna dair de projemiz var.

Şunu söylemek istiyorum. Ardeşen’in epeyce işi var biz bunu ayağa kaldıracağımıza inanıyoruz. Ama biraz sizin sahip çıkmanızı istiyorum.

Benim anlattığım gibi diğer adaylarda gelsin anlatsın sonra birini seçin partisine falan asla bakmayın ben size şu sözü veriyorum. Ardeşen de bir başarı hikâyesi yazmak istiyoruz. Bu başarı hikâyesine ortak olun diyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.