Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen protokolü, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ile Rize İŞKUR İl Müdürü Hasan Kiraz imzaladı.
İmza töreninde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mete Avcı, Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç ile Prof. Dr. Nebi Gümüş, Üniversite Genel Sekreteri Adnan Er, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Nevin Hacımustafaoğlu ile Şube Müdürü Hüseyin Civelek, İŞKUR Şube Müdürü Fatma Pınarbaş hazır bulundu.
Öğrencilerin iş gücü piyasasına kazandırılması, çalışma alışkanlığı ve disiplini kazanmaları hedeflenen protokol kapsamında öğrencilere çeşitli destekler de sağlanacak.
Protokol çerçevesinde öğrenciler;
Bireysel danışmanlık hizmetleri, iş arama, finansal okuryazarlık, özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri gibi konularda eğitim alacak.
Sürdürülebilir kampüs faaliyetleri, akademik ve idari çalışmalar, laboratuvar ve araştırma süreçleri, toplumsal hizmet projeleri, kariyer gelişimi ve girişimcilik ekosistemi gibi çeşitli alanlarda desteklenecek.
Programa katılan öğrencilere her katılım günü için 1.083 TL ödeme yapılacak olup, Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve İş Kazası-Meslek Hastalığı sigorta primleri de karşılanacak. Öğrenciler, programa ayda 5 gün katıldıklarında 5.415 TL, 14 gün katıldıklarında ise 15.162 TL destek alabilecek.
Program kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesindeki kampüs ve okullarda, katılımcılar haftanın belirli günlerinde tam gün şeklinde çalışacaklardır. Program 03 Mart 2025 Pazartesi başlayacak ve 12 Haziran 2025 tarihinde sonlanacaktır. Başvurular 17 – 21 Şubat tarihleri arasında alınacak olup katılımcılar, geçerli başvurular arasından başvuru yaptıkları okullara göre noter tarafından yapılacak kura çekilişi ile belirlenecektir. Kura çekilişi 26 Şubat Çarşamba günü saat 09:00’da Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı İhale Salonunda gerçekleştirilecektir.
Program, haftada en fazla 3 gün olarak uygulanacak olup çalışma günleri Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından belirlenecektir. Günlük çalışma süresi 7,5 (yedi buçuk) saattir ve eksik çalışma yapılamaz. Katılımcılara İŞKUR tarafından, program kapsamında katıldıkları her gün için günlük net 1.083,00-TL olacak şekilde cep harçlığı ödenecektir. Ayrıca yine İŞKUR tarafından, katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası katılım sağladıkları gün üzerinden karşılanacaktır (emekliliğe yönelik sigorta primi kapsamında değildir).
Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyen öğrencilerin 21 Şubat Cuma günü saat 23:59’a kadar ALO-170 iletişim hattı üzerinden, İŞKUR Mobil uygulamasından veya İŞKUR e-şube (www.iskur.gov.tr) internet adresinden iş arayan girişi yaptıktan sonra “Online İşlemler àİş arayan à İŞKUR Gençlik Programı” kısmından ya da genclik.iskur.gov.tr internet adresinden çalışmak istediği Okulun/Birimin program numarasını yazıp seçerek başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuruda sorun yaşayanlar İl Müdürlüğümüz personelinden başvuru için yardım talep edebilirler. Başvuru ve katılım şartlarına uygun olmayanların başvurusu sistem tarafından kabul edilse bile sonradan tespit edilerek uygun olmayan kişiler programdan çıkartılacaktır. Programa başvuru ve katılım şartları şu şekildedir:
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmak ve kaydı dondurulmuş ve/veya pasif durumda olmamak,
İŞKUR’a kayıtlı, 18 yaşını tamamlamış ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Yaşlılık (emekli) ve malullük aylığı almamak (iş göremezlik veya ölüm aylığı alanlar programdan faydalanabilir),
Başvuru tarihinden ve katılımcı olarak seçildiği takdirde başlama tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4’üncü maddesi kapsamında sigortalı olmamak,
Son bir yılda yüklenici kurumun, bağlı veya yan kuruluşunun çalışanı olmamak,
Programa başvuru, başlangıç ve program devamı süresince 5510 sayılı Kanunun 5’inci maddesi (kısa vadeli sigorta) kapsamında sigortalı olmamak,
Başvuru tarihindeki Adres Kayıt Sistemine (AKS) göre aynı adreste ikamet edenlerin belirlenen son aya ait aylık toplam kazançlarının, bir aylık net asgari ücretin üç katını aşmaması (Birincil adresi yurtlar ve sığınma evleri, vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz),
Başvuru ve başlama tarihi itibarıyla aktif işgücü programlarından ve işsizlik sigortasından faydalanmamak (işsizlik ödeneği hak etmemiş ve almıyor olmak),
Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisaklı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.),
Programın ilçelere ait kontenjanları ve program numaraları:
Kaynak: rss