Medipol atağa kalktı üst sıraları zorluyor

Toplam bütçesi 25,5 milyon TL’ye ulaşan ve 71 araştırma projesi bulunan Medipol Üniversitesi teknoloji ve yenilik geliştirme faaliyetlerinde vites büyüttü.

Abone Ol

Eğitim kapasitesi ile birlikte araştırma altyapısını da hızla geliştiren Medipol Üniversitesi, teknoloji ve yenilik geliştirme projeleri alanında giderek artan bir performans sergiliyor. TÜBİTAK tarafından kabul edilmiş ve toplam bütçesi 25,5 milyon TL’ye ulaşan 71 araştırma projesi bulunan Medipol, bu projeler için harcanan bütçesini de her geçen yıl artırıyor. 2013 ve 2014 yıllarında sırasıyla 242 bin TL ve 222 bin TL’yi bilimsel projelerin geliştirilmesi için kullanan Medipol, gelişen araştırma altyapısı sayesinde ciddi bir artış sağlayarak 2015 yılında 2 milyon 558 bin TL, 2016 yılında ise 4 milyon 202 bin TL’yi AR-GE faaliyetlerine ayırdı.

BİLİMSEL ARAŞTIRMALARI TIP VE MÜHENDİSLİK SIRTLIYOR

Medipol Üniversitesinin kabul edilmiş 71 projesinin yüzde 45’ini Tıp Fakültesi, yüzde 32’sini ise Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi yürütüyor. İki fakülte, Medipol’ün sağlık odaklı bilimsel ve teknolojik araştırmalardaki hedeflerine önemli katkı sunuyor. Bu fakülteleri Sağlık Bilimleri, Diş Hekimliği ve diğerleri takip ediyor.

AVRUPA’NIN ÖNCÜ ARAŞTIRMA MERKEZİ: MEDİPOL REMER

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesindeki araştırmaların önemli bir kısmı, ülkemizde alanındaki tek tematik laboratuvar olan Rejeneratif ve Restoratif Tıbbi Araştırmalar Merkezi (REMER) bünyesinde gerçekleştiriliyor. Ülkemizin hücresel görüntüleme alanında en önemli araştırma merkezi olarak öne çıkan Medipol REMER, bazıları alanında Avrupa’da en ileri merkez olan çok sayıda laboratuvarı içeriyor. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesindeki projelerde ise “5G ve Ötesi Laboratuvarı” ile “Hesaplamalı Kameralar ve Bilgisayarlı Görme Laboratuvarı”nın önemli katkısı var. 5G yani 5. nesil kablosuz iletişim teknolojileri konusunda 2015 yılında bir çalışma başlatan Medipol, 5G ve sonraki nesil iletişimde dışa bağımlılığın ortadan kaldırılmasını hedefliyor. “Hesaplamalı Kameralar ve Bilgisayarlı Görme Laboratuvarı”nda ise geleceğin kamera teknolojisini oluşturacak ve görüntüleme alanında birçok yeniliğe vesile olacak çalışmalar gerçekleştiriliyor. İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın desteğiyle kurulan “Yenilikçi Mikroskop Teknolojileri Merkezi”nde de yeni nesil mikroskop sistemlerinin tasarım ve prototipleri yapılıyor.

Kaynak: HABER7.COM